Grupları Yönetme

Sistem Yöneticileri, Workplace topluluklarındaki her grupta kendilerine yönetici erişimi verebilir, bir grubu resmi olarak işaretleyebilir, grup üyeliğini otomatik hale getirebilir ve grupları tamamen silebilir.

Grup yöneticisiyseniz ve grupta başka kimse yoksa, gruptan ayrıldığınızda o grup silinir.
Buna ek olarak, Workplace Advanced topluluklarında Sistem Yöneticileri ve İçerik Moderatörleri istedikleri grubu silebilir.
Workplace Advanced'te bir grubu silmek için:
  1. Workplace'in sağ üst köşesindeki Yönetici Paneli'ne tıklayın.
  2. Gruplar'a tıklayın ve silmek istediğiniz grubu aratın.
  3. simgesine tıklayın ve Grubu Sil'i seçin.
  4. Grubun adını kutuya girin ve Grubu Sil'e tıklayın.
Not: Grubu silme işlemi geri alınamaz. Bir grup silindiğinde tüm gönderiler, üyeler ve dosyalar kalıcı olarak silinir.
Çok şirketli gruplar
Çok şirketli gruplar tüm üyeleri gruptan ayrılırsa otomatik olarak silinir. Grup yöneticisi, grubu silmek için herkesi ve daha sonra kendisini gruptan çıkarabilir.
Bu bilgiler yardımcı oldu mu?
Kendinizi bir grubun yöneticisi yapmak için bir şirket yöneticisi veya içerik moderatörü olmanız ve Workplace'e bilgisayardan giriş yapmış olmanız gerekir.
Kendinizi bir grubun yöneticisi yapmak için:
  1. Workplace'in sol üst köşesindeki Yönetici Paneli'ne tıklayın.
  2. Gruplar'a tıklayın ve yöneticisi olmak istediğiniz grubu aratın.
  3. Grubun yanındaki simgesine tıklayın ve Beni Yönetici Yap veya Yönetici Olarak Katıl'ı seçin.
Not: Analistler veya hesap yöneticileri kendilerini bir grubun yöneticisi yapamaz.
Bu bilgiler yardımcı oldu mu?
Workplace sistem yöneticileri otomatik grup üyeliğini etkinleştirebilir. Bu, grup yöneticilerinin üyeleri iş unvanı veya konum gibi profil bilgilerine göre otomatik olarak eklemesine olanak tanır.
Bu özelliği bilgisayarınızdan etkinleştirmek için:
  1. Workplace'in sol panelindeki simgesine tıklayın.
  2. Ayarlar'a tıklayın.
  3. Gruplar kısmında Otomatik üyelik'in yanındaki simgesine tıklayın.
  4. 'ı seçin ve Kaydet'e tıklayın.
Bu bilgiler yardımcı oldu mu?
Yönetici değilseniz, gizli gruplar hariç şirketinizin tüm gruplarını görmek için:
  1. Ana sayfanızdan, sol taraftaki Gruplar kısmında Tümünü Gör... seçeneğine tıklayın.
  2. Sayfanın üst kısmındaki Tüm Grupları Gör'e tıklayın.
Workplace Advanced'de topluluk yöneticisiyseniz, gizli gruplar dahil tüm grupları görmek için:
  1. Workplace'in sol üst köşesindeki Yönetici Paneli'ne tıklayın.
  2. Gruplar'a tıklayın.
Burada tüm grup adlarının bir listesini, her grupta kaç üye ve yönetici bulunduğunu, grubun oluşturulma tarihini ve her grubun gizlilik ayarlarını göreceksiniz.
Bu bilgiler yardımcı oldu mu?
Bu makale yalnızca Workplace Essential ve Workplace Advanced kullanıcıları içindir. Bir e-posta dağıtım listesinden grup kurmak için bilgisayardan Workplace'e giriş yapmış bir yönetici olmanız gerekir. Şu anda yalnızca Microsoft ve G Suite e-posta gruplarını aktarabilirsiniz.
Microsoft ve G Suite e-posta gruplarınıza dayalı olarak en fazla 500 Workplace grubu kurabilirsiniz. Bir e-posta dağıtım listesinden grup kurmak için:
  1. Yönetici Panelinizden, Gruplar > Birden fazla grup kur > E-posta listesini kullanarak grup kur'a tıklayın.
  2. Kullanmaya Başla'ya tıklayın.
  3. Bir hesap seçin ve grup veya gruplar kurmak istediğiniz dağıtım listesini ya da listelerini seçin.
  4. [Sayı] grupla devam et'e tıklayın.
  5. Microsoft veya G Suite e-posta gruplarınızın yöneticilerini değiştirerek grubun yöneticilerini değiştirin. Workplace'te gruba yeni yöneticiler veya moderatörler ekleyebilirsiniz.
  6. Bitti'ye tıklayın.
  7. Grup veya gruplarınızın ayarlarını düzenleyin ve [sayı] grupla devam et'e tıklayın.
  8. Grup Kur'a tıklayın.
Not: Workplace gruplarında yaptığınız değişiklikler ilgili Microsoft veya G Suite e-posta gruplarına uygulanmaz. Ancak, Microsoft veya G Suite e-posta gruplarınıza kişi eklemek bu kişileri otomatik olarak ilgili Workplace gruplarına ekler. Microsoft veya G Suite e-posta gruplarınızdan kişi çıkarmak bu kişileri ilgili Workplace gruplarından çıkarmaz.
Bu bilgiler yardımcı oldu mu?
Sadece Grupları Yönetme iznine sahip sistem yöneticileri, içerik moderatörleri ve özel yönetici görevlerine sahip kişiler bir grubu resmi olarak işaretleyebilir veya bu işareti kaldırabilir. Bu özellik sadece Workplace Advanced ve Workplace Enterprise'daki kullanıcılar tarafından kullanılabilmektedir.
Bir grubu resmi olarak işaretlemek için:
  1. Yönetici Panelinizden, Gruplar'a tıklayın.
  2. Resmi olarak işaretlemek istediğiniz grubun sağındaki simgesine ve ardından Grubu Resmi Olarak İşaretle'ye tıklayın.
  3. Grubu Resmi Olarak İşaretle şeklinde bir uyarı alacaksınız. Devam etmek için Tamam'a tıkladıktan sonra grubun adının yanına bir resmi grup simgesi eklenecektir.
Bir grubun resmi grup işaretini kaldırmak için:
  1. Yönetici Panelinizden, Gruplar'a tıklayın.
    Resmi gruplar, Ad sütununda bir simge kullanılarak işaretlenecektir.
  2. Resmi grup işaretini kaldırmak istediğiniz grubun sağındaki simgesine ve ardından Resmi Grup İşaretini Kaldır'a tıklayın.
  3. Resmi Grup İşaretini Kaldır şeklinde bir uyarı alacaksınız. Devam etmek için Tamam'a tıkladıktan sonra resmi grup simgesi kaldırılacaktır.
Not: Çok şirketli gruplar resmi grup olarak işaretlenemez.
Ayrıca grup kapak fotoğrafının altında, grubun sağ üst köşesinde bulunan simgesine tıklayarak da bir grubu resmi grup olarak işaretleyebilir veya bu işareti kaldırabilirsiniz. Grubunuzun Hakkında kısmından da bir grubu resmi grup olarak işaretleyebilir veya bu işareti kaldırabilirsiniz.
Bu bilgiler yardımcı oldu mu?
Hayır, ancak bir gruba tavsiyede bulunduktan sonra asıl gruba da tavsiyede bulunabilirsiniz. Asıl grup yeni grubu tavsiye ederken, yeni grup da asıl grubu tavsiye eder.
Workplace'te grupları nasıl yöneteceğiniz hakkında daha fazla bilgi alın.
Bu bilgiler yardımcı oldu mu?